Utskrivet 2018-12-11

Till navigering

Granskning och godkännande

[Rikshandbokens arbetsprocesser]

Innan en text publiceras på Rikshandboken behöver du som manusförfattare och faktagranskare granska och godkänna innehållet för publicering. För att komma till granskningsläget i Rikshandbokens publiceringssystem klickar du på länken nedan:

http://www.rikshandboken-bhv.se/inloggning

Logga in med det användarnamn och lösenord som du har fått av redaktionen. Om du loggar in med felaktiga uppgifter 3 gånger låses kontot och måste då låsas upp av redaktionen. Glömmer du ditt lösenord kan du beställa ett nytt här.

 

Lämna kommentarer

När du har loggat in ser du en lista på den eller de texter som du har att granska. Klicka på länken till den text du vill kommentera. Du kan se i listan om det redan finns kommentarer och om du redan har godkänt innehållet.

Skärmdump av inloggning i Rikshandbokens granskningsläge
Klicka på bilden för att förstora den.

Kommentarsruta

När du har valt den text som du vill kommentera finns ett antal olika stycken med tillhörande kommentarsrutor. I dessa rutor kan du välja att lämna en kommentar.

  1. Välj det stycke du vill kommentera och skriv in din kommentar i rutan.
  2. Klicka på "Spara" innan du lämnar sidan eller går vidare till nästa kommentarsruta.
  3. Din kommentar har sparats och nu visas namn och datum för denna kommentar. Du kan även se andras kommentarer i den aktuella kommentarsrutan. 
  4. Klicka på den vita pilen i kommentaren för att fälla ihop rutan om du vill kommentera i nästa ruta.
Skärmklipp som visar kommentarsruta
Klicka på bilden för att förstora.

När du är klar med att kommentera en text

När du har lämnat eventuella kommentarer kontaktar du ansvarig redaktör via mejl och meddelar att du är klar med din granskning.

Kommentera ytterligare texter

För att komma tillbaka till listan över innehåll att granska använder du webbläsarens bakåt-knapp, eller går till "Mina texter" och väljer den text du vill fortsätta arbeta med.

Godkänna för publicering

Om textrevideringen är avslutad och du ska godkänna texten klickar du i rutan för godkännande och därefter på knappen "Godkänn". Observera att godkännande bara kan göras en gång.

Skärmklipp godkännande
Klicka på bilden för att förstora.

Ibland kan det vara mindre ändringar som behöver göras innan du kan godkänna för publicering men som inte kräver en extra granskningsrunda. Du kan kommentera texten, exempelvis "Jag tycker texten är OK för publicering om stavfelet i rubriken rättas till", spara kommentar, klicka i "Jag godkänner..." och klicka på "Godkänn".

I och med att du godkänner för publiceringen intygar du att innehållet i aktuell text baseras på bästa möjliga kunskapsläge.

Manusförfattare:

Rikshandbokens redaktion

Publicerad:
2018-06-28